Dermatokirurgija

Radiovalna metoda

Većina promjena (izraslina) na koži je benigne prirode – poput keratoza, angioma, fibroma, lentiga – koje ne zahtijevaju klasičan kirurški zahvat sa šavom iza kojeg redovito zaostaje ožiljak, već se uklanjaju poštednijim metodama, u estetskom smislu puno prihvatljivijim, poput radiovalne kirurške metode.
Metoda omogućuje da se uz pomoć kratkih radiovalova, „Ellman“ tehnologijom, pojedine promjene kože koje to zahtijevaju - uklone, a one druge, poput kapilara – koaguliraju.

Operativno uklanjanje atipičnih madeža, pigmentiranih i tumorskih promjena kože

Kliničkim i dermatoskopskim pregledom svih madeža na koži tijela savjetujemo ukloniti one koji imaju karakteristike tzv atipičnih (displastičnih) madeža. Takvi se tipovi madeža uvijek uklanjaju klasičnim kirurškim zahvatom sa šavom i zahtijevaju patohistološku analizu.
Potpuno isti princip i dijagnostike i uklanjanja imaju i neke druge pigmentirane, ali i nepigmentirane promjene kože (kod kojih postoji sumnja da se radi o karcinomu), te nespecifične promjene kože.

Biopsija

Kada želimo potvrditi sumnju na određenu dijagnozu radimo biopsiju – uzimamo jedan sitni komadić kože i šaljemo ga na patohistološku analizu.

Svi se navedeni postupci izvode u lokalnoj anesteziji – injekciono se, ciljano, aplicira lokalni anestetik, ili ga se namaže na kožu u obliku kreme (koja moja odstajati 30-60 min) – nakon čega je postupak potpuno bezbolan.

UGOVARANJE PREGLEDA

Pregled možete ugovoriti putem telefona 091 482 3574. Radno vrijeme: utorkom i četvrtkom od 13:00-20:00 sat. Dr. Lesić prima pacijente u prostoru poliklinike Centar u Kurelčevoj ulici br. 4 na 2. katu